Brandvertragende stickers

Brandvertragende stickers

Het komt regelmatig voor dat onze opdrachtgevers eisen stellen aan de brandvertragendheid van onze stickers. Binnen het stickerassortiment bij Boer & Van Wijk hebben wij een keuze uit een aantal leveranciers gemaakt die stickervinyl én bijbehorende laminaten kunnen leveren die voldoen aan de nieuwe Europese norm:  NEN-EN 13501-1.

Deze norm stelt een B-s1-d0 brandklasse vast. B staat voor de klasse: brand-werendheid, S1 staat voor Rook-ontwikkeling (Smoke) en D0 staat voor Vlam druppels van het materiaal. Deze NEN-EN 13501-1 normering wordt steeds vaker voorgeschreven in publieke ruimtes, maar ook in logistieke ruimtes waar producten van derden opgeslagen liggen en een vaak extreme waarde vertegenwoordigen.

Stickers die voldoen aan deze brandvertragende eisen worden bij Boer & Van Wijk in veel gevallen digitaal geprint op basis van een UV-droging. Dat houdt in dat er ook geen actieve oplosmiddelen worden gebruikt.

Na het printen worden de stickers beschermd met een brandvertragend beschermlaminaat. Uiteraard kunnen deze brandvertragende stickers in elke vorm worden gesneden op een van onze digitale snijplotters.

Stickers bestellen

Wanneer u al een digitaal bestand heeft, dan kunt u dat naar ons mailen. Wij willen graag het gewenste formaat weten, of de stickers voorzien moeten worden van een laminaat, voor welke toepassing de stickers gebruikt gaan worden en om hoeveel exemplaren het gaat. Heeft u vragen over een digitaal bestand, dan verwijzen wij u naar onze aanleverspecificaties, komt u er niet uit, neem dan contact met ons op. Heeft u géén digitaal bestand, dan kunnen wij u helpen met het maken van een ontwerp.

Overzicht van alle stickers

Raamstickers, grootformaat stickers, vloer- en veiligheidsstickers en nog veel meer. Leverbaar in elke gewenst vorm en formaat.

Hiernaast een overzicht van alle stickers die we als het moet binnen 24 uur kunnen leveren! Heeft u vragen over een digitaal bestand, dan verwijzen wij u naar onze aanleverspecificaties, komt u er niet uit, neem dan contact met ons op. Heeft u géén digitaal bestand, dan kunnen wij u helpen met het maken van een ontwerp.

Egstraat 30
3319 LA  Dordrecht
Nederland

Copyright © 2021 Boer & Van Wijk. All rights reserved.  www.boerenvanwijk.nl