tampondruk

Tampondruk

Deze techniek zetten we succesvol in als zeefdruk niet mogelijk is zoals op veilgheidshelmen.

Tampondruk

Een stempel-druktechniek voor op voorgevormde producten

tampondruk

De keuze voor tampondruk

Tampondruk is een zeer geschikte druktechniek wanneer zeefdrukken niet mogelijk is. Dit is onder andere het geval bij voorgevormde oppervlakken zoals veiligheidshelmen. Deze techniek heeft een hogere resolutie dan zeefdruk. Bovendien geeft het een extra fraai resultaat als de afbeelding op uw product haarscherp moet zijn.

Alles in eigen huis

Bij Boer & Van Wijk houden we alles in eigen huis. Van ontwerpfase op de studio, het uitdraaien van een belichtings film, het maken van een stalen cliché tot en met de afwerking. Op deze manier houden we grip op het productieproces en kunnen we u te allen tijde informeren over de voortgang.

Om welke producten gaat het?

Bij tampondruk denk je al snel aan het bedrukken van gebogen producten zoals
 
1.     Vacuümvorm producten
2.     Veiligheidshelmen
3.     Gebogen glas
4.     Gevormd metaal
5.     Alle andere niet-vlakke producten
 
Bij speciale materialen maken wij vooraf even een drukproef om de hechting en krasvastheid te kunnen beoordelen. Dit doen wij kosteloos.

Kleurgebruik

Wij werken met PMS en RAL kleuren, maar het is ook mogelijk om speciaal naar een kleur toe te mengen aan de hand van een kleurvoorbeeld. Bij terugkerende opdrachten laten we in veel gevallen bij de fabriek de kleuren mengen. Daarmee ontstaat een vast mengrecept met bestelnummer waarbij de kleur altijd hetzelfde is.

Iets voor u, tampondruk?

Binnen ons klantenbestand zien we een grote groep aan displaybedrijven, kunststofleveranciers, maar ook de industrie is een belangrijke groep. Denk hierbij aan bedrijven die actief zijn in de bouwsector en reclame-industrie, maar ook de High Tech bedrijven waarbij zeefdruk geen optie is.

Nog even over tampondruk...

Afdrukken maar... Daar komt het met met deze vorm van drukken eigenlijk op neer. Deze grafische techniek wordt ingezet wanneer andere, vlakke, drukvormen niet mogelijk zijn. Denk aan bolle of holle producten zoals het bedrukken van veiligheidshelmen, vacuümvormdisplays of producten met een afwijkende vormgeving, tampondruk kan dan de oplossing bieden. Tampondruk is net als offset een indirecte vorm van drukken. In een vlakke plaat wordt het beeld geëtst als een verdieping (diepdruk principe). Deze verdiepingen worden gevuld met inkt, waarna deze inkt wordt opgenomen door de gladde en elastische stempel van siliconen, de tampon. 

Vervolgens wordt de inkt door deze tampon overgebracht op het te bedrukken object. Boer & Van Wijk is gespecialiseerd in het bedrukken van dergelijke producten en levert dan ook een breed scala aan formaten en productsoorten. De koploper, toepasselijke naam, in onze leveringen van producten van tampondruk, is de veiligheidshelm. Zij geven herkenbaarheid op de bouwplaats. Laat uw logo afdrukken op de voor- en/of zijkanten van de helm. Boer & Van Wijk kan ook een uitgebreid assortiment veiligheids- en klimhelmen leveren. Informeer naar de mogelijkheden.

Tampondruk veiligheidshelm

Egstraat 30
3319 LA  Dordrecht
Nederland

Copyright © 2021 Boer & Van Wijk. All rights reserved.  www.boerenvanwijk.nl