Hoogwaardige inustiriele zeefdruk is geschikt voor allerlei soorten producten.

Zeefdruk

Meer dan 70 jaar ervaring op het gebied van industriële zeefdruk!

Industriële zeefdruk

Zeefdruk is kleurecht, krasvast en bestand tegen extreme omstandigheden.

De keuze voor zeefdruk

Je kiest voor zeefdruk wanneer er hoge eisen aan de bedrukking worden gesteld. Denk hierbij aan een bepaalde laagdikte van de inkt, kleurechtheid bij buitengebruik, maar ook een hoge slijtwaarde van de opdruk. Ook voor producten met een speciale afmeting of vorm is zeefdruk uitermate geschikt. Deze vorm van drukken wordt vaak toegepast in de maritieme sector, luchtvaart- en verlichtingsmarkt, maar ook de High-Tech bedrijven weten Boer & Van Wijk te vinden.

Alles in eigen huis

Binnen Boer & Van Wijk houden we alles in eigen huis. Van ontwerpfase op de studio en het uitdraaien van zeefdrukfilms tot het zeefdrukken en de afwerking. Op deze manier houden we grip op het productieproces en kunnen we u ten alle tijden informeren over de voortgang.

Welke materialen kunnen worden bedrukt?

 Bij zeefdruk denk je al snel aan het bedrukken van textiel. Dat is iets wat bij Boer & Van Wijk niet gebeurt. Textiel zorgt voor veel stof en dat is binnen ons bedrijf niet wenselijk, omdat we veel hoogwaardige producten bedrukken die stofvrij bedrukt moeten worden. Zeefdrukken doen we o.a. op:

1.     Bijna alle kunststofpanelen tot 4 cm dik
2.     Houtproducten en houtenpanelen
3.     Glasproducten
4.     Aluminium, RVS, gelakt- of gepoedercoat metaal
5.     Zelfklevend vinyl (stickermateriaal)

Bij speciale materialen maken wij vooraf even een drukproef om de hechting en krasvastheid te kunnen beoordelen. Dit doen wij kosteloos.

Kleurgebruik bij zeefdruk

Wij werken met PMS en RAL kleuren, maar het is ook mogelijk om speciaal naar een kleur toe te mengen aan de hand van een kleurvoorbeeld. Bij terugkerende opdrachten laten we in veel gevallen bij de fabriek de kleuren mengen. Daarmee ontstaat een vast mengrecept met bestelnummer waarbij de kleur altijd hetzelfde is.

Tot welk formaat kan worden gezeefdrukt?

Boer & Van Wijk beschikt over verschillende zeefdrukmachines, elk met een bepaald drukformaat. Het maximale drukformaat is 2100 x 1100 mm en uiteraard is alles wat kleiner is dan dit formaat bij ons te zeefdrukken. Dat geldt ook voor bijvoorbeeld producten met een afwijkende vorm. Neem voor meer informatie contact met ons op.

De combinatie zeefdruk en digitaal printen

Het komt regelmatig voor dat we zeefdruk en digitaal printen met elkaar combineren. Denk bijvoorbeeld aan het aanbrengen van een full colour (digitale) print op een gezeefdrukte ondergrond. Het combineren van beide grafische technieken is maatwerk en vergt een goede communicatie met de klant. Mooi om te zien dat een oude techniek met een high-end printtechniek kan worden gecombineerd!

Nabewerking producten

Wij kunnen de volgende bewerkingen na zeefdruk of digitaal printen voor u uitvoeren, afhankelijk of het product zich daartoe leent:
 
1.     Contoursnijden
2.     Stanzen
3.     Zagen
4.     Frezen
5.     Laseren
6.     Buigen
7.     Verpakken
8.     Montage op lokatie

Industriële zeefdruk

Welke bedrijfstakken maken er gebruik van zeefdruk

Binnen ons klantenbestand zien we een grote groep aan displaybedrijven, kunststofleveranciers, maar ook de industrie is een belangrijke groep. Denk hierbij aan bedrijven die actief zijn in de maritieme sector, luchtvaart- en verlichtingsmarkt, maar ook de High-Tech bedrijven tot aan de elektrotechnische installateur toe.

Maar nog even over zeefdruk...

Zeefdruk is een druktechniek, waarbij gebruik wordt gemaakt van een zeefdrukraam waarin een polyestergaas is gespannen. Er zijn diverse soorten gaas verkrijgbaar in verschillende dichtheden wat van belang is voor de hoeveelheid inktopbrengst op het te bedrukken product. Voor elke drukkleur wordt een apart zeefdrukraam gebruikt. Voordat het drukproces kan beginnen wordt het zeefdrukraam lichtgevoelig gemaakt waarna de zeefdrukfilm op het gaas wordt geplakt en wordt belicht. Deze zeefdrukfilm houdt het licht tegen, waardoor dat deel van het gaas niet hard wordt.

Hierdoor ontstaat een drukpatroon, ook wel een sjabloon genoemd. Wanneer het zeefdrukraam geprepareerd is, wordt het in de drukmachine geplaatst. Hierna wordt de inkt verspreid over het zeefdrukraam. Het product waarop gedrukt moet worden, wordt op de machine ingelegd.

De inkt wordt door de machine met behulp van een rubber rakel door het gaas gedrukt. Droging vindt plaats door natuurlijke droging of met behulp van een UV-lamp.

Grootformaat zeefdruk op kunststof platen gebeurt met grote precisie.

Egstraat 30
3319 LA  Dordrecht
Nederland

Copyright © 2021 Boer & Van Wijk. All rights reserved.  www.boerenvanwijk.nl