Honingraatkarton heeft vele toepassingen; bijvoorbeeld bewijzering.

Honingraatkarton

Duurzaam karton, maar dan anders. De één bouwt er een huis mee, de ander maakt er de meubels van; veelzijdig plaatmateriaal.

Bewijzering van honingraatkarton

Honingraatkarton

Re-Board, BeeLite, Honingraatkarton, allemaal merknamen binnen dezelfde productgroep: een kern van stevig papier in een honingraat of golfkarton vorm, met onder en boven een laag karton, wel of niet voorzien van een witte toplaag.

Door die samenstelling heeft dit materiaal opmerkelijke eigenschappen:
- Licht in gewicht omdat het hoofdzakelijk uit lucht bestaat.
- Sterke belastbaarheid vanwege de structuur van de tussenliggende laag.
- Vlakliggend en dus uiterst nauwkeurig te bewerken.
- Volledig recyclebaar; meestal is het al samengesteld uit herwonnen grondstoffen zoals papier, karton en houtpulp.

Printen op karton - boerenvanwijk.nl

Indien voorzien van een witte toplaag, prachtig te printen op een uv vlakbedprinter, tot een respectabele dikte van 40 mm. Last, but not least: afwerken kan tot op 1/10 mm. nauwkeurig op een computergestuurde snijtafel.

Een andere benaming voor honingraatkarton is Re-board

Deze eigenschappen maken dit materiaal populair bij inrichters van winkels: displays, schappen en meubels, (binnenhuis)architecten weten dit substraat ook steeds meer te waarderen vanwege de brede toepasbaarheid.
Bij slimme toepassing van verbindingen is de uiteindelijke samenstelling van 3D objecten ook een ‘fluitje van een cent’ geworden.
 
Materiaal, apparatuur en advies zijn bij Boer&Van Wijk beschikbaar en zeker gezien ons gezamenlijke belang in de circulaire productie is dit hét materiaal van de toekomst. Nieuwsgierig geworden? Bel of mail ons voor het maken van een afspraak met een goede kop koffie of thee en een inspirerend gesprek.

Egstraat 30
3319 LA  Dordrecht
Nederland

Copyright © 2021 Boer & Van Wijk. All rights reserved.  www.boerenvanwijk.nl