Digitaal printen

Digitaal printen

Direct printen op diverse materialen tot een maximaal formaat van 2050 x 3200 mm. 

Digitaal printen op grootformaat

De kracht van digitaal printen is in veel sectoren toepasbaar. Productpresentatie, huisstijlbewaking en productontwikkeling -van hoge kwalititeit- zijn mogelijk met digitaal printen. Reclamebureaus, interieurbouwbedrijven, ziekenhuizen, zorginstellingen, tandartspraktijken en musea werken daarom vaak met ons samen wanneer het gaat om perfecte interieurstyling en sfeerbeleving.

Daarom nù digitaal printen

Snelheid, haarscherpe precisie, groot kleurbereik en betaalbaarheid zijn de kernpunten waarom digitaal printen de laatste jaren zo’n enorme vlucht heeft genomen. Nu is het eindelijk mogelijk om 98,2% van PANTONE solid coated kleuren op een hoge beeldkwaliteit te produceren. Dit is van belang wanneer er voldaan moet worden aan de huisstijl van een merk waarbij kleuren overal ter wereld gelijk moeten zijn, maar ook voor het printen van bijvoorbeeld foto’s waarbij de fotograaf graag de garantie wil hebben dat deze gelijk is aan het originele beeld.

Digitale bestanden

Op onze studio kunnen wij u uitstekend helpen door middel van het maken van een ontwerpvoorstel, of beoordeling wanneer u zelf een digitaal bestand aanlevert. Op deze website hebben wij speciaal een informatiepagina gemaakt gericht op onze aanleverspecificaties. Komt u daar niet goed uit, bel of mail ons gerust en wij helpen u op weg.

Exacte printkleuren

What you see, is what you get. Ofwel, wij printen zoals het aangeleverde bestand is. Onze printers zijn kleur-gekalibreerd, wat inhoudt dat deze zijn geprogrammeerd en ingesteld zodat we nagenoeg de exacte kleuren printen zoals ooit is vastgelegd in het originele bestand. Ook kunnen we vooraf een kleur inmeten en aanpassen in het printbestand. Na het printen controleren we de geprinte kleur of deze binnen de tolerantie valt en passen we het weer aan. Het belang van de juiste kleurbeleving is zeker bij huisstijlen van merken en bedrijven enorm groot.

Waar kan op geprint worden?

1.    Kunststoffolies en -panelen
2.    Hout, gelakt, maar ook ongelakt
3.    Metaal, van aluminium tot RVS
4.    Zelfklevende materialen, zoals stickers
5.    Karton, waaronder Re-board, ook wel honingraatkarton
6.    Glas, écht gehard glas, maar ook plexiglas
7.    Behangpapier, etc.
 
Staat het product er niet tussen wat u zelf geprint zou willen hebben, neem dan contact met ons op, want de kans is groot dat we ook daarop kunnen printen.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Bij Boer & Van Wijk bent u verzekerd van een hoge kwaliteit printwerk met een snelle levertijd. Vraag nu een gratis offerte aan en ontvang binnen 24 uur een offerte op maat.

Binnen- of buitengebruik

Digitaal printen is zeker geschikt voor buitentoepassingen, maar dat hangt wel af van het materiaal waarop geprint wordt, de toepassing én een eventuele afwerking. Met een beschermlaminaat zijn de kleuren beter beschermd dan zonder een laminaat. Natuurlijk kunnen we ook onze zeefdruktechniek toepassen op een digitaal geprint product. Denk aan een vernislaag of een lichtdichte bedrukking in een speciaal gewenste kleur. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.

De plafondpanelen, 6 stuks van 1200x1200 mm. Solvent geprint op helder polymeer vinyl, mat gelamineerd en aangebracht op 5 mm. dik opaal acrylaat. In de voorbereidende fase hiervan hebben wij, in samenwerking met Van Wijnen en EbbenTraffic, veel aandacht besteed aan de belichting van het geheel; de afstand en de kleurtemperatuur bleken beeldbepalend te zijn. Speciale aandacht bij de keuze van het acrylaat was het ‘doorhangen’ op dit formaat.

Dit zijn onze opdrachtgevers

Marketeers, productmanagers en inkopers zijn in veel gevallen onze klanten. Deze groep is beslissingsbevoegd wanneer het gaat om productpresentatie, productontwikkeling, huisstijlbewaking en het uitbouwen van merk- en naamsbekendheid. Ook reclamebureaus, interieurbouwbedrijven, ziekenhuizen, musea en bijv. tandartspraktijken weten de weg naar Boer & Van Wijk te vinden, zeker wanneer het gaat om interieurstyling en sfeerbeleving.

Kiezen uit verschillende printtechnieken

EPSON   roll-to-roll printers

digitale print technieken

Onze Epson SureColor SC-S80600 Roll-to-roll printers zijn 9-kleuren eco-solvent printers met een zeer groot kleurbereik. De oranje en de rode inkt, met de optie voor wit, geven een geweldig printresultaat op allerlei materialen. Mede door de eco-solvent inkten kunnen de geprinte producten, mits gelamineerd, ook buiten toegepast worden. Denk aan informatieborden, autobelettering, raamstickers etc. Maximale printbreedte is 1550 mm. Lengte is afhankelijk van de beschikbare meters op de rol.

swissQprint   vlakbedprinter

swissQprint vlakbedprinter om digitaal te printen

Het printen op bijvoorbeeld plaatmateriaal kan op de vlakbedprinter met een maximaal formaat van 2030 x 3200 mm, en een max. dikte van 40 mm. In de printer zitten 2 x 4 kleuren CMYK, aangevuld met light Cyaan, light Magenta en dubbel wit. Mede dankzij de aanvulling van deze extra kleuren wordt een zeer breed kleurbereik gehaald. Droging van de inkt is op basis van UV-droging. Dit betekent dat deze vorm van printen, zonder een laminaat, minder geschikt is voor buitentoepassingen.

Egstraat 30
3319 LA  Dordrecht
Nederland

Copyright © 2021 Boer & Van Wijk. All rights reserved.  www.boerenvanwijk.nl