Het Energiehuis slider
Pandbelettering
Het Energiehuis

Het is niet te missen: op drie zijden van de oude elektriciteitscentrale aan de Noordendijk prijkt sinds deze week in grote, grafische blokletters het woord ENERGIEHUIS.

Niet te missen: het Energiehuis is voorzien van grafische letters op de gevels.

Het is niet te missen: op drie zijden van de oude elektriciteitscentrale aan de Noordendijk prijkt sinds deze week in grote, grafische blokletters het woord Energiehuis. ’We hebben bewust gekozen voor een wat ouderwetser lettertype’, vertelt Aline de Jong van het Energiehuis. ‘We zijn er erg blij mee, het is een stijlvolle manier om mensen welkom te heten’. Het plaatsen van de letters nam de nodige tijd in beslag. Na maanden van overleg, is uiteindelijk voor dit ontwerp gekozen op het monumentale pand’.  (Bron: AD ‘De Dordtenaar).

Letterlijk en figuurlijk een klus op hoog niveau!

Nu eens geen geprinte panelen of andere zelfklevende materialen. Dit keer schilderen, rechtstreeks op bakstenen!

Natuurlijk kunnen wij materialen leveren die rechtstreeks op dergelijke ondergronden geplakt kunnen worden.

De opdracht luidde echter anders vanwege het karakter van het gebouw.

Eerst hebben we maskers (sjablonen) gesneden en op positie ter plekke aangebracht.
Om een lange levensduur te kunnen garanderen hebben we vervolgens met kwast en roller, binnen de sjablonen, de noodzakelijke hechtprimer op de stenen aangebracht. De ‘finishing touch’ bestond uit ‘ouderwetse’ witte kalkverf. De keuze hiervoor ligt voor de hand: het karakter van deze verf past geheel bij de leeftijd van het gebouw.

Na het voorzichtig verwijderen van de sjablonen was het resultaat verbluffend, gigantisch groot en gestoken scherp: ENERGIEHUIS. Het vermelden waard: de uitgekiende combinatie van primer en verf staat garant voor een 10 jaar gegarandeerde kleurechtheid.

Het energiehuis

Niet te missen: het Energiehuis is voorzien van grafische letters op de gevels.

Nu weet iedereen het Energiehuis te vinden, men komt er niet omheen. Maar wie zijn de gebruikers binnen dit gebouw?

Om dit duidelijk aan te geven hebben wij op het glas van de hoofd-entree, alsmede op de roldeuren de logo’s van de gebruikers aangebracht, geprint in twee kleuren op gegoten cast folie, een duurzamer substraat is nauwelijks denkbaar. Om het geheel af te maken hebben we tevens infobordjes gemaakt en aangebracht.

Het mag duidelijk zijn: als puur Dordrechts bedrijf zijn wij vereerd met een opdracht om een uniek gebouw aan de Noordendijk, tevens de geboorteplek van Boer & Van Wijk, van de beeldbepalende signing te voorzien.

meer informatie >

Inspiratie leidt tot creatie en dat geeft zoveel voldoening.

Natuurlijk wil je graag weten wat wij dagelijks produceren; hoe doen we dat en met welke machines en materialen. In deze blogs tonen wij dit dagelijkse, zeer gevarieerde werk en de keuze’s die wij hierin maken en adviseren. 

Zie ons visitekaartje; het montageteam van Boer & Van Wijk aan het werk, maar ook belangrijke verschillen in materiaal en druktechniek zullen wij hier behandelen. Laat je inspireren door onze blogs te bezoeken!

Nieuwbouw Ambachtsezoom

10 november 2020

Onze nieuwe locatie is eeen prachtig pand op het bedrijvenpark Ambachtsezoom, Hendrik-Ido-Ambacht, direct gelegen aan de belangrijke uitvalsweg A16. 

Pandbelettering Het Energiehuis

5 Juli 2019

Het is niet te missen: op drie zijden van de oude elektriciteitscentrale aan de Noordendijk prijkt sinds deze week in grote, grafische blokletters het woord Energiehuis.

Expositie Willem II Dordrechts Museum

12 Februari 2014

Met schatten uit paleisarchieven en meesterwerken uit de verloren collectie van koning Willem II bracht het Dordrechts Museum de pracht van de ‘verzamelkoning’ tot leven.

Albert Heijn Winkelinrichting

11 Augustus 2019

Dat Boer & Van Wijk de nodige ervaring heeft om winkels in te richten is al lang bekend. De verbouwing van de centrale hal bij de AH Made 8791 brengen wij hier onder je aandacht vanwege het fraaie ontwerp van Jantijn van den Heuvel bno en onze expertise.

Aankleding van het Albert Schweitzer Ziekenhuis

1 Maart 2011

De opdrachtomschrijving voor de grafische aankleding van deze afdeling was ‘de schilderkunst in de Gouden Eeuw en toon deze kunst in de setting zoals het ooit bedoeld was’.

Logo Boer & Van Wijk

Digitaal printen, industriële zeefdruk, eigen montageservice, snelle levering en bijna elk formaat is mogelijk.

Meer informatie

Wij hebben geprobeerd je een zo compleet mogelijk beeld te geven op deze website, maar we kunnen ons voorstellen dat je toch iets zoekt wat niet op de website staat. In dat geval kun je ons het beste een mail sturen. 

Contact

Boer & Van Wijk
Sedumweg 27

3343 LL
Hendrik-Ido-Ambacht (NL)
Tel. +31 (0) 78 61 62 000

© 2022 Boer & Van Wijk, Hendrik-Ido-Ambacht. Alle rechten voorbehouden. Foto's zijn o.a. gemaakt door Peter Brugmans Fotografie.