ASZ behang 2
Grafische aankleding Albert Schweitzer Ziekenhuis

De opdrachtomschrijving voor de grafische aankleding van deze afdeling was ‘de schilderkunst in de Gouden Eeuw en toon deze kunst in de setting zoals het ooit bedoeld was’.

De opdrachtomschrijving voor de grafische aankleding van de Poli Neurologie was ‘de schilderkunst in de Gouden Eeuw en toon deze kunst in de setting zoals het ooit bedoeld was’.

Bekend uit die periode zijn de fantastische lambriseringen met geïntegreerde schilderijen, ook wel behangsels genoemd, in dit geval werden die van Van Strij gebruikt. Zeker spectaculair is een plafondpaneel van Abraham Busschop, een Trompe-l’oeil, het sprookje over de raaf die beroofd wordt van de veren waarmee hij zich had getooid. Zoals bij vrijwel alle afdelingen in het Albert Schweitzer ziekenhuis,

wordt een explicatie gegeven middels een biografie, in dit geval over de schilderkunst in Dordrecht tijdens de Gouden Eeuw. Mede door een hechte samenwerking tussen het Albert Schweitzer ziekenhuis, Dordrechts Museum, EbbenTraffic,
Van Wijnen en Boer & Van Wijk is hier ruim aan de opdrachtomschrijving voldaan.

ASZ behang 2

Uitvoering en realisatie

De muurbekledingen werden geprint op IJ40 polymeer vinyl van 3M op de Mimaki JV 33-130 en daarna mat gelamineerd.
Een grappige anekdote is een voorval tijdens het aanbrengen van deze prints. Terwijl een van onze monteurs met een spatel de oneffenheden wegstreek, kwam er een timmerman van Van Wijnen aanlopen met de waarschuwing dat we op deze manier de profielen van de lambrisering zouden beschadigen. Nadat onze monteur hem liet voelen dat er eigenlijk geen profiel was, voelde hij zich enigszins verbaasd maar begreep nu het gezichtsbedrog.

De plafondpanelen, 6 stuks van 1200x1200 mm. Solvent geprint op helder polymeer vinyl, mat gelamineerd en aangebracht op 5 mm. dik opaal acrylaat. 

In de voorbereidende fase hiervan hebben wij, in samenwerking met Van Wijnen en EbbenTraffic, veel aandacht besteed aan de belichting van het geheel; de afstand en de kleurtemperatuur bleken beeldbepalend te zijn. 

Speciale aandacht bij de keuze van het acrylaat was het ‘doorhangen’ op dit formaat.

Geprinte biografie

De biografie werd geprint met onze Mimaki JV 33-130 op wit polymeer vinyl,
gelamineerd met mat polymeer vinyl en tenslotte gecacheerd op 4 mm. dibond.

Het aanbrengen van dit paneel, 1000 x 2600 mm,
rechtstreeks op de wand met montagekit leverde een strak resultaat op. 

Inspiratie leidt tot creatie en dat geeft zoveel voldoening.

Natuurlijk wil je graag weten wat wij dagelijks produceren; hoe doen we dat en met welke machines en materialen. In deze blogs tonen wij dit dagelijkse, zeer gevarieerde werk en de keuze’s die wij hierin maken en adviseren. 

Zie ons visitekaartje; het montageteam van Boer & Van Wijk aan het werk, maar ook belangrijke verschillen in materiaal en druktechniek zullen wij hier behandelen. Laat je inspireren door onze blogs te bezoeken!

Vernieuwde webshop jeKeukenWrappen.nl

27 april 2024

Onze webshop voor interieurfolies is compleet vernieuwd en daar zijn we erg trots op

Fotobehang Huis van Gijn te Dordrecht

8 december 2020

Behang geprint, op maat gesneden en gemonteerd in het Huis van Gijn te Dordrecht.

Nieuwbouw Ambachtsezoom

10 november 2020

Onze nieuwe locatie is eeen prachtig pand op het bedrijvenpark Ambachtsezoom, Hendrik-Ido-Ambacht, direct gelegen aan de belangrijke uitvalsweg A16. 

Pandbelettering Het Energiehuis

5 Juli 2019

Het is niet te missen: op drie zijden van de oude elektriciteitscentrale aan de Noordendijk prijkt sinds deze week in grote, grafische blokletters het woord Energiehuis.

Expositie Willem II Dordrechts Museum

12 Februari 2014

Met schatten uit paleisarchieven en meesterwerken uit de verloren collectie van koning Willem II bracht het Dordrechts Museum de pracht van de ‘verzamelkoning’ tot leven.

Albert Heijn Winkelinrichting

11 Augustus 2019

Dat Boer & Van Wijk de nodige ervaring heeft om winkels in te richten is al lang bekend. De verbouwing van de centrale hal bij de AH Made 8791 brengen wij hier onder je aandacht vanwege het fraaie ontwerp van Jantijn van den Heuvel bno en onze expertise.

Aankleding van het Albert Schweitzer Ziekenhuis

1 Maart 2011

De opdrachtomschrijving voor de grafische aankleding van deze afdeling was ‘de schilderkunst in de Gouden Eeuw en toon deze kunst in de setting zoals het ooit bedoeld was’.

Digitaal printen, industriële zeefdruk, eigen montageservice, snelle levering en bijna elk formaat is mogelijk.

Meer informatie

Wij hebben geprobeerd je een zo compleet mogelijk beeld te geven op deze website, maar we kunnen ons voorstellen dat je toch iets zoekt wat niet op de website staat. In dat geval kun je ons het beste een mail sturen. 

Contact

Boer & Van Wijk
Sedumweg 27

3343 LL
Hendrik-Ido-Ambacht (NL)
Tel. +31 (0) 78 61 62 000

© 2024    Boer & Van Wijk, Hendrik-Ido-Ambacht. Alle rechten voorbehouden. Foto's zijn o.a. gemaakt door Peter Brugmans Fotografie.