Machinepark

Talloze moderne apparatuur staat ons ter beschikking . . . . . Toch blijft ons dagelijkse werk een ambacht en daar zijn we trots op! 

Bij iedere opdracht wordt er, in samenwerking met de opdrachtgever, altijd eerst een afweging gemaakt wat de beste productie- en afwerkings-methode zal zijn. Deze insteek zorgt er voor dat wij een forse hoeveelheid apparatuur nodig hebben. Hieronder volgt een overzicht van de beschikbare apparatuur.

Vlakbed UV printer
SwissQprint Nyala 2

Om de productiecapaciteit op te voeren en meer mogelijkheden op deze machine te creëren hebben wij de hoeveelheid kleurprintkoppen verdubbeld (2 x 6) en 2 printkoppen voor dekwit er aan toegevoegd.

Vrijwel alle plaatmaterialen tot een dikte van 40 mm kunnen wij hiermee verwerken tot 3200 x 2030 mm.

Rollenprinter Epson
SureColor SC-S80600

De zeer snelle 9-kleuren eco-solvent printer voor veeleisende toepassingen waarbij kleurprestaties cruciaal zijn. Kan 98,2% van Pantone solid coated-kleuren op grond van het PMS produceren. Hierdoor is de printer een bijzonder aantrekkelijke optie voor vormgevers die verzekerd willen zijn dat het eindproduct precies overeenkomt met het oorspronkelijke ontwerp. Max. materiaalbreedte 1626 mm.

Rollenprinters Mimaki 1 st. JV33-130 en 2 st. JV33-160

Onze werkpaarden; van deze 3 machines staat er altijd wel op z’n minst één te draaien.

Wij gebruiken hierin mild-solvent inkten op de meest uiteenlopende materialen.

Zeefdruk

Naast een aantal verschillende handmatig bediende machines in verschillende formaten gebruiken wij voor de grotere opdrachten, in oplage en formaat, onze meer geautomatiseerde machines:
- 1 x Thieme 520 half-automaat 700 x 1000 mm.
- 1 x Thieme 3000S drie-kwart automaat met UV droogtunnel op 2100 x 1100 mm.
Zeefdruk is eigenlijk één van de meest flexibele druksystemen, wij passen het vaak en met plezier toe.

Tampondruk

Wat, qua vorm, echt niet anders kan doen we op deze alleskunnertjes, van Tecaprint gebruiken wij de types TC500 en de TPE400.Vooral veilgheidshelmen zijn nog steeds een topper!

Computergestuurde vlakbed snijtafels

Met een Beide machines hebben hun specifieke eigenschappen en vullen elkaar perfect aan.

Met een formaat van 3210 x 2500 mm. is de Zünd G3 3XL-2500 de perfecte aansluiting op onze grotere uitvoerformaten.

Maar ook de Summa F1612 mag er met z’n 1600 x 1200 mm. zeker niet aan ontbreken.

Computergestuurde rollensnijmachines

Alle snijteksten, logo’s, autobelettering en alles wat verder uit flexibele folies gesneden zou moeten worden doen we snel en trefzeker op deze twee machines van Summa: D120 en S140T.

Lamineren

Bijna alles wat bij ons de deur uit gaat wordt voorzien van een laminaat; ter bescherming tegen mechanische beschadiging, UV invloeden, hygiënische vereisten, vocht, enz.
Wij gebruiken daarvoor, afhankelijk van materiaal en gestelde eisen, twee systemen: koud laminaat: Seal 62Base op 160 cm. breed of warm laminaat: Kala Mistral-Arkane op 165 cm breed verwarmbaar tot 140 graden C.

Handmatig

Om even lekker snel iets te controleren o.i.d. maken we met 14 enthousiaste medewerkers gebruik van 10-tallen linialen, mesjes en scharen.
Dit gaat altijd goed, als je vingers er tenminste niet tussen zitten.

logo-Boer-en-van-wijk-dordrecht

Egstraat 30
3319 LA  Dordrecht
Nederland

© 2019 Boer & Van Wijk Dordrecht. Alle rechten voorbehouden.