Digitaal snijden karton

Digitaal snijden

U begrijpt het pas als u ziet hoe een computer zo’n klein mesje door allerlei substraten heen stuurt en dat op 1/100 mm. nauwkeurig.

Technieken - Digitaal snijden

Tot op 1/100 mm. nauwkeurig

Er was een tijd dat we sneden met een mesje langs een liniaal, nog niet eens zo lang geleden. Dat snijden, het was te verwachten, werd arbeidsintensiever en zorgde voor planmatige problemen. Wij hebben, in antwoord hierop, geïnvesteerd in een computer gestuurde snijtafel van het gerenommeerde merk Zünd, op een formaat waarmee we de maximale formaten van onze printers kunnen verwerken. Geweldig om te ervaren dat dit type afwerking dan ineens wordt afgedaan met de opmerking ‘nog even snijden’. Dit trok ook de aandacht van andere bedrijven, met name de patroonverwerkende industrie, die grote aantallen, speciaal voor o.a. luchtvracht, hoezen en foedralen confectioneren uit zware soorten zeildoek.

De investering in een oscillerend mes om dikkere plaatmaterialen te kunnen snijden lag ineens ook voor de hand vanwege onze verwerking van Re-board honingraatkarton. Dagelijks worden er nu grote aantallen patronen gesneden aan de hand van DXF- en/of Illustrator bestanden, tot op 1/100 mm. nauwkeurig. Dat deze afwerking als toegevoegde waarde op onze printproductie zo’n vlucht zou nemen konden wij niet voorzien. . . Dus hebben we, binnen een jaar, een tweede machine aangeschaft. Fijn dat de planmatige problemen voorlopig tot het verleden behoren. Hoewel we nog regelmatig naar liniaal en mes zullen grijpen om, even snel tussendoor, het resultaat van ons (en uw) werk te kunnen beoordelen. 

logo-Boer-en-van-wijk-dordrecht

Egstraat 30
3319 LA  Dordrecht
Nederland

© 2019 Boer & Van Wijk Dordrecht. Alle rechten voorbehouden.