Albert Schweitzer ziekenhuis

De opdrachtomschrijving voor de grafische aankleding van deze afdeling was ‘de schilderkunst in de Gouden Eeuw en toon deze kunst in de setting zoals het ooit bedoeld was’.

Poli Neurologie

De opdrachtomschrijving voor de grafische aankleding van deze afdeling was ‘de schilderkunst in de Gouden Eeuw en toon deze kunst in de setting zoals het ooit bedoeld was’.

Bekend uit die periode zijn de fantastische lambriseringen met geïntegreerde schilderijen, ook wel behangsels genoemd, in dit geval werden die van Van Strij gebruikt. Zeker spectaculair is een plafondpaneel van Abraham Busschop, een Trompe-l’oeil, het sprookje over de raaf die beroofd wordt van de veren waarmee hij zich had getooid. Zoals bij vrijwel alle afdelingen in het Albert Schweitzer ziekenhuis,

wordt een explicatie gegeven middels een biografie, in dit geval over de schilderkunst in Dordrecht tijdens de Gouden Eeuw. Mede door een hechte samenwerking tussen het Albert Schweitzer ziekenhuis, Dordrechts Museum, EbbenTraffic,
Van Wijnen en Boer & Van Wijk is hier ruim aan de opdrachtomschrijving voldaan.

Uitvoering en realisatie

De muurbekledingen werden geprint op IJ40 polymeer vinyl van 3M op de Mimaki JV 33-130 en daarna mat gelamineerd.
Een grappige anekdote is een voorval tijdens het aanbrengen van deze prints. Terwijl een van onze monteurs met een spatel de oneffenheden wegstreek, kwam er een timmerman van Van Wijnen aanlopen met de waarschuwing dat we op deze manier de profielen van de lambrisering zouden beschadigen. Nadat onze monteur hem liet voelen dat er eigenlijk geen profiel was, voelde hij zich enigszins verbaasd maar begreep nu het gezichtsbedrog.

De plafondpanelen, 6 stuks van 1200x1200 mm. Solvent geprint op helder polymeer vinyl, mat gelamineerd en aangebracht op 5 mm. dik opaal acrylaat. In de voorbereidende fase hiervan hebben wij, in samenwerking met Van Wijnen en EbbenTraffic, veel aandacht besteed aan de belichting van het geheel; de afstand en de kleurtemperatuur bleken beeldbepalend te zijn. Speciale aandacht bij de keuze van het acrylaat was het ‘doorhangen’ op dit formaat.

De biografie werd geprint met onze Mimaki JV 33-130 op wit polymeer vinyl, gelamineerd met mat polymeer vinyl en tenslotte gecacheerd op 4 mm. dibond. Het aanbrengen van dit paneel, 1000 x 2600 mm, rechtstreeks op de wand met montagekit leverde een strak resultaat op. 

Onze projecten

Hieronder kunt u een aantal van onze afgelopen projecten vinden

De kracht van stickers bestellen bij Boer & Van Wijk is dat er van oudsher enorm veel ervaring is opgedaan in de jaren dat er nog alleen stickers gemaakt konden worden door deze te zeefdrukken. Deze techniek is inmiddels aangevuld door stickers ook digitaal te printen. Beide technieken kunnen prima naast elkaar bestaan. Zeefdruk is slijtvaster en blijft bij buitengebruik

langer kleurvast. Natuurlijk wordt ook in veel gevallen digitaal printen toegepast zeker met een beschermlaminaat. Bij lagere aantallen is digitaal printen goedkoper. In overleg met de opdrachtgever wordt vooraf de toepassing van de sticker besproken en naar aanleiding daarvan wordt er een advies uitgebracht wat de beste oplossing zou zijn. 

Albert Schweitzer Ziekenhuis

Inrichting van het ASZ Ziekenhuis te Dordrecht

Bekijk

Expositie Willem II

Inrichting van de expositie Willem II

Bekijk

Energiehuis

Belettering van de gevel van het Energiehuis

Bekijk

Dordrechts Museum

Expositie in het Dordrechts Museum

Bekijk
textielstickers huis van Tijn

Huis van Gijn

Beprint behang in het Huis van Gijn 

Bekijk

Albert Heijn

Inrichting van de entree in de Albert Heijn te Made

Bekijk

Overzicht van alle Projecten

Gechuimd PVC, Geschuimd Polystyreen, Dibond en nog veel meer. Leverbaar in elke gewenst vorm en formaat.

Kunststofplaten gaan pas "spreken" nadat wij er iets moois op hebben gedrukt.
Boer & Van Wijk heeft alles in huis om kunststofpanelen te voorzien van een tekst of afbeelding.

Boer & Van Wijk kan naast het printen of zeefdrukken van kunststofpanelen ook de afwerking voor u verzorgen. Denk aan: Boren, zagen of frezen, Snijden of laseren, Beletteren met snijfolies, Warm buigen en verlijmen, Thermovormen, Verpakken, Transporteren.

Hiernaast een overzicht van alle kunststoffen die we als het moet binnen 24 uur kunnen leveren! Heeft u vragen over een digitaal bestand, dan verwijzen wij u naar onze aanleverspecificaties, komt u er niet uit, neem dan contact met ons op. Heeft u géén digitaal bestand, dan kunnen wij u helpen met het maken van een ontwerp.

Egstraat 30
3319 LA  Dordrecht
Nederland

Copyright © 2021 Boer & Van Wijk. All rights reserved.  www.boerenvanwijk.nl