glas foto op glas

Foto op Glas of Plexiglas

Kies voor topkwaliteit
Je allermooiste mooiste Foto op Glas, ons glas is dus écht glas. Of print op hem op Plexiglas, wij doen geen concessies aan kwaliteit.

foto op plexiglas en glas

Druk uw Foto op glas en Foto op Plexiglas

Leuk dat u interesse toont in foto op plexiglas. Of foto op écht glas. Waarom deze toevoeging? Omdat veel aanbieders foto op glas aanbieden en dan toch printen op plexiglas. Wij printen op beide materialen, dus Foto op (echt gehard) glas en ook Foto op Plexiglas (helder acrylaat). Kwaliteit, mooie uitstraling, veilig, maatvast en luxe uitstraling. Onze foto op glas producten worden toegepast door fotografen, galerieën en kunstenaars, maar ook door particulieren en voor bedrijfsmatige interieur toepassingen. Wanddecoratie foto op glas, foto op glas groot of foto op glas kunst, ieder zijn eigen wensen maar altijd dezelfde topkwaliteit.

foto op echt glas plexiglas

Hoe wordt het gemaakt?

We bestellen het basismateriaal op maat bij een gerenommeerde glas- en kunststofleveranciers. Wanneer het glas gecontroleerd is op kwaliteit gaat het de productie in. Bestanden worden gecontroleerd en gereed gezet om te printen. Wanneer deze voorbereidingen zijn getroffen gaat de door u bestelde glasplaat naar de printer en wordt uw foto afgedrukt op glas of plexiglas. 

Bekijk onze video van het productieproces
foto op glas en plexiglas

Waar wordt mijn foto op glas op geprint?

Wij printen uw Foto op Glasmet of Foto op Plexiglas op een UV vlakbed-printer. Dit is een printer die gebruik maakt van een UV drogende inkt, dus nagenoeg geen oplosmiddelen en een hoogwaardige kwaliteit en hechting. Deze machine print uw foto op glas met 6 kleuren om zo tot een hoog kleurbereik te komen. Dit zie je vooral terug in de huidtinten, lichte kleuren en zeker ook in de felle kleuren.

foto op echt glas

Wat is het voordeel van écht glas?

We printen aan de achterzijde van het glas. U kijkt dus door het glas heen naar de print. Voordeel hiervan is dat de kleuren krachtiger uitkomen en de print beschermd zit. Glas heeft een mooie glans en omdat we gebruik maken van echt glas heeft u geen last van kromtrekken of aantrekken van stof door statische elektriciteit. Foto op Plexiglas is weliswaar goedkoper maar toch valt het prijsverschil van foto op echt glas ten opzichte van foto op plexiglas wel mee. 

Is maatwerk ook mogelijk?

Omdat we het glas op maat bestellen bij onze glasleverancier is elke formaat mogelijk. We zijn niet gebonden aan standaardmaten. Echter moet u met het bestellen van foto op glas wel rekening houden met het formaat van uw foto. De meeste foto’s worden in een bepaalde verhouding gemaakt. Wanneer u hier vanaf wijkt, kan het zijn dat we de foto moeten bijsnijden om tot het gewenste formaat te komen. Uiteraard sturen we u een voorbeeld ter akkoord alvorens we uw foto op glas afdrukken.  Dit geldt natuurlijk ook voor foto op plexiglas. Uiteindelijk zijn beide processen gelijk aan elkaar. 

Zijn en ook nadelen aan foto op echt glas?

Er zitten 3 nadelen aan echt glas. Een nadeel is de levertijd. Wanneer we maatwerk leveren zit er soms 1-2 weken levertijd op het glas zelf, daarna moeten we nog printen en versturen. Een ander nadeel is het gewicht. Bij kleinere formaten speelt dit niet mee, maar wanneer we groter gaan dan een meter kan het gewicht wel een issue zijn. Niet zozeer voor de ophanging, dat zal geen problemen geven, echter wel voor het transport en de handeling bij de montage. Daar ligt ook het derde nadeel van foto op glas en dat is de breuk-gevoeligheid. We gebruiken uiteraard CE goedgekeurd gehard veiligheidsglas. Echter wanneer dit te hard op de hoeken wordt aangetikt kan de glasplaat in 1000 kleine stukjes springen. Wanneer het eenmaal hangt is dit gevaar niet tot nauwelijks meer aanwezig maar ook transport is hier een zwak punt. Uiteraard hebben we goed nagedacht over de verpakking en zullen we uw foto op glas dusdanig verpakken dat de kans zo groot mogelijk is dat het heel aankomt. Foto op Plexiglas eigen formaat kunnen we uit voorraad leveren waardoor de productie én levertijd kort kunnen zijn. Foto op plexiglas zwart wit is ook mogelijk evenals foto op plexiglas eigen formaat.

Deze drie nadelen van foto op glas zijn juist weer de voordelen van foto op plexiglas. Breken doet het niet, levertijd kan binnen 3-4 werkdagen en het gewicht van foto op plexiglas ligt veel lager.

foto op plexi glas

Service

Onze service gaat ver. Wij zijn pas tevreden wanneer u dat ook bent met uw foto op glas. Dat begint al met persoonlijk contact. We zijn een enthousiast team met veel ervaring en kunnen al uw vragen professioneel beantwoorden. De foto die u wilt laten afdrukken op echt glas zullen we bekijken en beoordelen op kwaliteit en afmeting. Indien nodig kunnen we de foto bewerken en verbeteren. We gaan tot het uiterste om u een mooie foto op glas afdruk te bezorgen voor aan de muur.  

foto op glas of foto op plexiglas

Afwerking foto op glas of Foto op Plexiglas

U wilt uw foto op glas of plexiglas natuurlijk aan de muur bevestigen. Dat kan met ons blinde ophangsysteem. Blind wil zeggen dat je vanaf de voorkant van de glasplaat niet kunt zien hoe hij opgehangen is aan de muur. Uw foto op glas hangt ongeveer een centimeter vanaf de muur en lijkt als het ware te zweven. Zo creëer je een mooie moderne en strakke uitstraling met een hoge Wow factor. Wanneer u een wat stoerdere industriële look wenst, kunnen we de glasplaat ook voorzien van 4 boorgaten en leveren we 4 RVS afstandhouders mee. Hiermee hangt u uw foto op glas met een bepaalde afstand aan de muur. 

Is dit alles?

Er zijn ook klanten die juist iets anders willen dan een standaard foto op glas. Standaard printen we de foto op het glas met wit erachter. Maar dit hoeft natuurlijk niet. We kunnen ook alleen full color printen en dan de plaat verder transparant houden. Dit geeft een soort glas in lood effect voor bijvoorbeeld een tussenraam. Of wanneer de plaat met 4 afstandhouders tegen een witte muur hangt, creëert dat een 3D effect. Wanneer we verder fantaseren kunnen we ook gedeeltelijk wit mee printen en zo weer andere effecten creëren. We kunnen ook alleen wit printen en hoe gaaf is het dan om deze foto op glas tegen een donkere muur te hangen? Spelen met kleuren, spelen met transparantie, spelen met effecten. Met foto op glas kunnen we alle kanten op. Alles wat verzonnen wordt kunnen we linksom of rechtsom ook maken.

Nieuwsgierig naar al onze mogelijkheden van foto op glas of foto op plexiglas? Neem contact met ons op en we kunnen u zeker overtuigen om uw foto bij ons te laten afdrukken. Ook bent u altijd welkom om bij ons langs te komen en de mogelijkheden te bespreken en te bekijken. 

logo-Boer-en-van-wijk-dordrecht

Egstraat 30
3319 LA  Dordrecht
Nederland

© 2019 Boer & Van Wijk Dordrecht. Alle rechten voorbehouden.