Duurzame productie!

Boer & Van Wijk is sinds mei 2022 helemaal energie-neutraal.

CO2 emissievrije productie bij boer&vanwijk.

Aardgas-vrij, 100% gratis zonnestroom, energielabel A+++ en het pand is ook nog eens ciruclair gebouwd.

28.000

Besparing 28.000 kg CO2

Boer & Van wijk is compleet aardgas-vrij. Hierdoor stoten we per jaar gemiddeld zo'n 28 ton CO2 minder uit.

850

850 bomen

Het niet uitstoten van 28 ton CO2 staat gelijk aan het planten van minimaal 850 bomen per jaar. 

189

189 PV panelen

100% zelfvoorzienend in energie door 189 eigen zonnepanelen op het dak van ons circulaire bedrijfspand.

Met 189 zonnepanelen op het dak zijn we 100% energieneutraal.

boer&vanwijk is constant bezig met het zoeken naar duurzame oplossingen.

Als bedrijf zijn we sinds mei 2022 helemaal CO2 emissievrij aan het produceren. En dat streven we ook na bij onze inkopen die nodig zijn voor de productie.

Deze visie verlangen we ook van onze leveranciers. Onze verwachting is, dat we in de toekomst nog meer bezig zullen zijn met mens en milieu.

Ons afval is
uw grondstof

Ons afval wordt opgehaald door Netwerk voor hergebruik als grondstoffen voor andere producten.

189 eigen
zonnepanelen

189 zonnepanelen op ons dak zorgen ervoor  dat we 100% onze eigen energie kunnen opwekken.

100%
houtkapvrij

Ons inpakmateriaal is gemaakt van 100% gerecycled papier en dus houtkapvrij. 

hergebruik
inktcardridges

Onze inktcardridges worden na gebruik opgehaald en weer gevuld voor gebruik door onze leveranciers.

Bedrijvenpark Ambachtsezoom in Hendrik-Ido-Ambacht

Ambachtsezoom is een circulair bedrijvenpark. De gemeente ontwikkelt het gebied en is geïnspireerd door ‘Cradle to Cradle’ principes. Alle materialen die gebruikt worden voor gebouwen, straten en omgeving zijn 100% recyclebaar. Dat betekent dat de materialen van goede kwaliteit zijn, een lange levensduur hebben en telkens opnieuw kunnen worden hergebruikt.

Op deze wijze wordt bijgedragen aan de vermindering van CO2 uitstoot. Ieder bedrijf heeft minimaal 35 zonnepanelen op het dak. Opvallend is de hoeveelheid beplanting, elk gebouw heeft groen aan de gevels en een ruime hoeveelheid bomen op het totale terrein. De oplevering is vanaf april 2022 van start gegaan. 

Pand Boer en Van Wijk
Circulair pand en CO2 neutraal

Een prachtig pand op bedrijvenpark Ambachtsezoom in Hendrik-Ido-Ambacht, direct gelegen aan de belangrijke uitvalsweg A16.

boer&vanwijk, bekend om hun kwaliteit in digitaal printen en industriële zeefdruk, gebruikt milieuvriendelijke inkt.

Snelheid, haarscherpe precisie, groot kleurbereik en betaalbaarheid. Dit zijn de kernpunten waar Boer & Van Wijk voor staat. Nu is het eindelijk mogelijk om 98,2% van PANTONE solid coated kleuren op een hoge beeldkwaliteit te produceren. Dit is van belang wanneer er voldaan moet worden aan de huisstijl van een merk waarbij kleuren overal ter wereld gelijk moeten zijn, maar ook voor het printen van bijvoorbeeld foto’s waarbij de fotograaf graag de garantie wil hebben dat deze gelijk is aan het originele beeld.

Niet alleen de kwaliteit van de inkt is belangrijk voor Boer & Van Wijk. Boer & Van Wijk is bewust bezig met constant onderzoek naar milieuvriendelijkere oplossingen. Het gebruik van natuurvriendelijke inkten zoals zeefdrukinkten zonder cadmium, lood en kwik is bij Boer & Van Wijk de standaard geworden.
Milieuvriendelijke inktcartridges voor de digitale printers worden weer ingeleverd bij de leverancier voor hergebruik. Hierdoor kunnen we onze voetafdruk op het mileu verkleinen. 

groen printer met logo

Onze swissQprint vlakbedprinter gebruikt goedgekeurde milieuvriendelijke inkten.

Het inkt- en uithardingssysteem bepaalt of er meer of minder emissies optreden. Bij het selecteren van de inkten loont het om systemen op basis van oplosmiddelen te vermijden. Dit elimineert de noodzaak voor ventilatiesystemen die extra investerings- en bedrijfskosten met zich meebrengen. Emissies kunnen binnen gedefinieerde limieten worden gehouden door gebruik te maken van laagvervuilende of gecertificeerde inkten, zoals Greenguard. 

In ruil daarvoor opent dit een breed scala aan toepassingen, omdat de printproducten ook in gevoelige omgevingen kunnen worden gebruikt. Systemen met UV LED-lampen bieden bij UV-printen meer voordelen dan kwikdamplampen, die vanwege hun samenstelling als gevaarlijk afval moeten worden afgevoerd. Ze hebben ook een kortere levensduur dan UV LED-lampen, waardoor de bedrijfskosten hoger zijn.

Greenguard GOLD

UL-certificering, garandeert lage emissies van chemische stoffen
voor interieur printproducten.

NVC vrij

NVC vrij

Er is geen NVC (N-Vinyl-Caprolactam) monomeer aanwezig is in de inkt. NVC kan een risico zijn voor de menselijk organisme.

VOC vrij

VOS vrij

Er zijn geen VOS (vluchtige organische stoffen)
aanwezig in de inkt. VOS kunnen een risico vormen voor de
menselijk organisme.

TPO vrij

Deze inkt bevat niet de foto-initiator TPO-difenyl (2,4,6-trimethylbenzoyl)fosfineoxide.

Vegan

Veganistisch

swissQprint bevestigt dat de productie van de UV-inkt vrij is van dierlijke stoffen. Alle swissQprint inktproducten zijn daarom veganistisch.

Europese richtlijn

Inkten voldoen aan de Europese
Richtlijn: Beperking van gevaarlijke elektrische apparaten
en elektronische apparatuur.

CP65

California Proposition 65 (CP65) is een Health & Safety Code, die bevestigt dat er geen risicovolle componenten in de inkt zitten,

EN71-3

EN71-3

EN71-3 is het Europese kinderspeelgoed Gezondheid en veiligheid. Deze norm bevestigt dat de inkt geen zware metalen bevat. Er bestaat geen enkel risico voor kinderen.

boer&vanwijk heeft voor kunststoffen vele diverse duurzame alternatieven ter beschikking.

Beelite Honingraat Karton

Beelite is een stevige kartonnen honingraat plaat (FSC approved) waarvan het plaatoppervlak aan beide zijden is afgewerkt met drukklaar wit papier. Beelite 3D Display Board is robuust maar tegelijkertijd heel licht en daarmee multifunctioneel. Zo kan Beelite zelfs worden ingezet voor grote constructieve (zelf)dragende reclametoepassingen. Voor display toepassingen is Beelite 3D een praktische keuze. Dankzij het lage gewicht blijven vervoerskosten minimaal. Boer & Van Wijk levert Beelite naast het witte oppervlak, ook met een bruin oppervlak voor 2D toepassingen.

Sealwise WCB

Je kunt Sealwise met een digitale print bestellen bij Boer & Van Wijk door contact op te nemen. Wij zorgen ervoor dat je snel van ons een antwoord en advies met offerte krijgt. Wist je overigens dat Sealwise WCB met een print ook buiten gebruikt kan worden? Wij lamineren dit dan af met een High-Tech laminaat, eventueel v.v. anti-graffiti, waardoor de levensduur bij buitengebruik tot 8 jaar gegarandeerd wordt. Uiteraard geldt dit alleen voor Nederland, België, Noord- en midden Duitsland, Engeland en de Scandinavische landen, dus Noord-Europese gebieden.

Katz Display Board

Katz Display Board is een op houtpulp gebaseerd kernmateriaal dat aan beide zijden is gelamineerd met papier. Katz Display Board is maar liefst 30% lichter dan ‘normaal’ karton. Het plaatmateriaal biedt de reclame-industrie, mede dankzij de ruime keuze in diktes en formaten, een perfecte basis voor zeer uiteenlopende reclame- en communicatieproducten van topkwaliteit. Denk daarbij vooral aan kleinere en handzame displays zoals productdisplays op balies. Bovendien zijn met dit product zowel de voordelen van prijs, gebruiksgemak en milieu-aspecten in één product samengebracht.

Acrylaat Greencast

Acrylaat Greencast is een unieke, zeer duurzame, 100% gerecyclede acrylaat plaat met dezelfde optische, mechanische, thermische en fysische eigenschappen als de standaard gegoten plaatkwaliteit. 

Greencast acrylaat wordt volledig geproduceerd uit gerecycled PMMA, afkomstig uit de EU, en kan steeds weer hergebruikt worden. Deze volledig gesloten kringloop biedt unieke mogelijkheden voor duurzaam ontwerpen.

Prijs aanvragen voor een product? Bij ons ben je verzekerd van een hoge kwaliteit met een snelle levertijd. Een offerte is gratis en heb je snel binnen op maat.

Algemeen

Wij hebben geprobeerd je een zo compleet mogelijk beeld te geven, maar we kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt. Bijvoorbeeld, en niet geheel onbelangrijk, over de kosten. In dat geval kun je ons het beste een offerteaanvraag sturen via ons offerteformulier. We zullen je dan snel en geheel vrijblijvend een offerte toesturen.

contact met Boer en Van Wijk

Stel hier je vraag

Kies een product
Bedieningspanelen
Bodaq interieurfolies
Decoprint SPM
Draagplaten
Foto op glas
Foto op plexiglas
Fotowand
Honingraatkarton
Kunststoffen
MacDermid Autotype
Magneetfolie
Sealwise
Stickers
Textielframes
Veilish zelfklevende vitrage
Winkeldisplays

Digitaal printen, industriële zeefdruk, eigen montageservice, snelle levering en bijna elk formaat is mogelijk.

Meer informatie

Wij hebben geprobeerd je een zo compleet mogelijk beeld te geven op deze website, maar we kunnen ons voorstellen dat je toch iets zoekt wat niet op de website staat. In dat geval kun je ons het beste een mail sturen. 

Contact

Boer & Van Wijk
Sedumweg 27

3343 LL
Hendrik-Ido-Ambacht (NL)
Tel. +31 (0) 78 61 62 000

© 2024    Boer & Van Wijk, Hendrik-Ido-Ambacht. Alle rechten voorbehouden. Foto's zijn o.a. gemaakt door Peter Brugmans Fotografie.