Energiehuis Dordrecht

Impressie van ons nieuw pand van Boer en Van Wijk

Niet te missen: het Energiehuis is voorzien van grafische letters op de gevels.

Het is niet te missen: op drie zijden van de oude elektriciteitscentrale aan de Noordendijk prijkt sinds deze week in grote, grafische blokletters het woord Energiehuis. ’We hebben bewust gekozen voor een wat ouderwetser lettertype’, vertelt Aline de Jong van het Energiehuis. ‘We zijn er erg blij mee, het is een stijlvolle manier om mensen welkom te heten’. Het plaatsen van de letters nam de nodige tijd in beslag. Na maanden van overleg, is uiteindelijk voor dit ontwerp gekozen op het monumentale pand’.  (Bron: AD ‘De Dordtenaar).

Letterlijk en figuurlijk een klus op hoog niveau.

Nu eens geen geprinte panelen of andere zelfklevende materialen. Dit keer schilderen, rechtstreeks op bakstenen!
Natuurlijk kunnen wij materialen leveren die rechtstreeks op dergelijke ondergronden geplakt kunnen worden. De opdracht luidde echter anders vanwege het karakter van
het gebouw.

Eerst hebben we maskers (sjablonen) gesneden en op positie ter plekke aangebracht.
Om een lange levensduur te kunnen garanderen hebben we vervolgens met kwast en roller, binnen de sjablonen, de noodzakelijke hechtprimer op de stenen aangebracht. De ‘finishing touch’ bestond uit ‘ouderwetse’ witte kalkverf. De keuze hiervoor ligt voor de hand: het karakter van deze verf past geheel bij de leeftijd van het gebouw.

Na het voorzichtig verwijderen van de sjablonen was het resultaat verbluffend, gigantisch groot en gestoken scherp: ENERGIEHUIS. Het vermelden waard: de uitgekiende combinatie van primer en verf staat garant voor een 10 jaar gegarandeerde kleurechtheid.

Niet te missen: het Energiehuis is voorzien van grafische letters op de gevels.

Nu weet iedereen het Energiehuis te vinden, men komt er niet omheen.
Maar wie zijn de gebruikers binnen dit gebouw?
Om dit duidelijk aan te geven hebben wij op het glas van de hoofd-entree, alsmede op de roldeuren de logo’s van de gebruikers aangebracht, geprint in twee kleuren op gegoten cast folie, een duurzamer substraat is nauwelijks denkbaar.
Om het geheel af te maken hebben we tevens infobordjes gemaakt en aangebracht.

Het mag duidelijk zijn: als puur Dordrechts bedrijf zijn wij vereerd met een opdracht om een uniek gebouw aan de Noordendijk, tevens de geboorteplek van Boer & Van Wijk, van de beeldbepalende signing te voorzien.

Egstraat 30
3319 LA  Dordrecht
Nederland

Copyright © 2021 Boer & Van Wijk. All rights reserved.  www.boerenvanwijk.nl