Frank Peters

Fine Art, Travel & Landscape Photography

frank7-Martin-Curtis-v2

Fotograaf Frank Peters

Met een expositie in het Patriciërshuis, aan de Wolwevershaven te Dordrecht, gaf fotograaf Frank Peters zijn visitekaartje af. Venetië was het onderwerp en werd subliem in beeld gebracht.

Eerst over Frank Peters zelf; geboren en getogen Dordtenaar en sinds 2017 inwoner van het Zeeuwse Groede, waar zijn vrouw een B&B heeft. Frank beheerst de kunst om natuur en steden te fotograferen zoals u waarschijnlijk nog niet eerder zag; soms heel ingetogen zwart/wit met zachte tinten grijs, soms met een uitbundige kleurkracht en sterke contrasten. Verrassend is dan het juiste woord, zeker als u bedenkt dat Frank ook niet onverdienstelijk is als schrijver. Zijn eerste boek met verhalen achter de foto’s die hij maakte tijdens reizen in berggebieden en steden in Europa en de VS; ‘The story of my Light’ is dan ook een aanrader.

Om zijn manier van fotograferen, de ene keer zacht en de volgende keer met heldere kleurcontrasten, op de beste manier in beeld te brengen pasten wij een beproefde methode toe: printen op echt, gehard glas. Eerst voorzagen wij het glas, aan de printzijde, van een speciale hechtprimer om een goede hechting tussen UV inkt en glas te realiseren. Door optimale afstemming tussen profielen van de originele opnames en het profiel van de swissQprint, alsook door de hoge pigmentering van de UV inkten wordt een krachtig beeld geprint. Uiteraard gebruiken wij hierbij de hoogste resolutie.

Gevolgd door het aanbrengen van 2 lagen dekwit in dezelfde doorgang.
Alle beschreven prints vonden plaats in spiegelbeeld, het eindresultaat toonde als gebrandschilderd glas, waarbij dat glas ook nog beschermend werkt. Tijdens het inrichten van de expositie werden de platen glas ‘zwevend’ op de muur gemonteerd. Ze ‘hingen’ op onzichtbare wijze vóór de muur, om de foto op de manier die deze verdiende te accentueren.
 
Het geheel klinkt als een speciale behandeling voor de beelden van een topfotograaf, niets is minder waar. Ook voor u passen wij deze hoogstandjes toe. Kies dan voor foto op echt glas en vraag een offerte aan.

© Foto's weblog: Frank Peters

Egstraat 30
3319 LA  Dordrecht
Nederland

Copyright © 2021 Boer & Van Wijk. All rights reserved.  www.boerenvanwijk.nl