Expositie Willem II Dordrechts Museum

Met schatten uit paleisarchieven en meesterwerken uit de verloren collectie van koning Willem II bracht het Dordrechts Museum de pracht van de ‘verzamelkoning’ tot leven.

Werkelijk van alles werd geëxposeerd; schilderijen van o.a. Rembrandt, Rubens en Leonardo da Vinci en allerlei voorwerpen, tot en met een opgezet paard. Vol trots hebben wij daar onze ‘kunsten’ aan toe mogen voegen. Behang in vier verschillende kleurstellingen, een enorme blow-up, snijteksten en vele paneeltjes met verklarende teksten.

Uiteraard deden wij de vormgeving niet, deze lag in handen van drie professionals, we hebben er wèl voor gezorgd dat hun wensen tot in detail werden uitgevoerd. Een gedeelte van deze expositie verhuisde naderhand naar het museum Vila Vauban in Luxemburg. Ook daar mochten wij de blow-up aanbrengen.

Uitvoering en realisatie.

Het behang, 295 m2 totaal, is met solvent inkjet geprint op PlakZ en in 4 verschillende kleurstellingen in banen aangebracht op verschillende posities in de expositie. De blow-up, 840 cm. breed bij 450 cm. hoog, werd eveneens geprint op PlakZ. De plaats waar deze blow-up aangebracht is, was eigenlijk het centrum van de expositie en vormde als zodanig het decor voor meerdere persmomenten, waaronder de officiële opening door Koning Willem Alexander.

Voor de snijteksten werden de folies gebruikt van Avery uit de 500 serie, overal waar dat gewenst was kwamen deze teksten op de muren. Na het computergestuurd snijden van een dergelijke tekst worden de overbodig geworden stukjes van letters er uit ‘gepeld’. Daarna gaat over de leesbare kant een z.g. applicatiefolie. Bij het aanbrengen op de wand wordt eerst de oorspronkelijke drager van de Averyfolie, tijdens het op stand brengen van de volledige tekst, voorzichtig weggehaald. Eénmaal aangedrukt wordt vervolgens de applicatiefolie er afgetrokken en staat de tekst duidelijk leesbaar op de wand.

De tientallen paneeltjes werden in solvent op zelfklevende polyesterfolie  geprint, op forex gecacheerd, vervolgens schoongesneden en aangebracht op de wanden in het Museum naast schilderijen en andere afbeeldingen.

Egstraat 30
3319 LA  Dordrecht
Nederland

Copyright © 2021 Boer & Van Wijk. All rights reserved.  www.boerenvanwijk.nl