Winkelinrichting

Albert Heijn

Dat Boer & Van Wijk de nodige ervaring heeft om winkels in te richten is al lang bekend. Toegegeven, het zijn vaak point of sale materialen, dus tijdelijk. Soms doen wij een compleet interieur, de verbouwing van centrale hal bij de AH Made 8791(8791 is het francisenummer) brengen wij hier onder uw aandacht vanwege het fraaie ontwerp van Jantijn van den Heuvel bno en de bijzondere rol van deze supermarkt in Made.

De AH winkel in Made heeft een sterk lokaal gebonden karakter. Met instore winkels van Gall&Gall en Etos, een geheel winkelcentrum onder één dak. De verbouwing van deze winkel benadrukt de sterke band met het dorp. De hal werd een centrale ruimte met eigen ingangen voor de drie winkels. Wekelijks krijgt een lokale ondernemer een kraam aangeboden om het winkelend publiek kennis te laten maken met de regionale producten. Dit ‘marktplein’ moest dan ook de sfeer van Made uitstralen.

In het ontwerp is daar dus van uitgegaan, getuige de tekeningen van plattegrond en de illustratie van een straat in Made uit de jaren ’50. Alles op een enorm formaat. Samen met de naam vormen zij een gehele bovenwand in de centrale hal en meet 32 meter. Het geheel hebben wij op zelfklevend polymeer vinyl met een grijze backing geprint (om eventueel doorschijnen te voorkomen). Afgewerkt met mat laminaat voor een duurzaam bestaan. Het formaat en hoge positie maakte het gebruik van hoogwerkers tijdens de montage noodzakelijk.

Achter de opstelplaats voor winkelwagens is een afbeelding van een aantal personeelsleden geplaatst, geheel in stijl met de bovenwand en eveneens wandvullend. Aan dergelijke wanden worden, gezien de fysieke invloeden van botsende karren, nogal wat eisen gesteld. Gelukkig hebben wij die ervaring al opgedaan in ons werk voor ziekenhuizen waar rondgereden wordt met bedden.

 De afbeelding hebben we dus zonder aarzelen geprint op 1 mm. decoprint SPM van Gerflor, in spiegelbeeld.
Na het aanbrengen was de betreffende afbeelding zodoende beschermd tegen botsende karren. Zeg maar ‘hufterproof’. Opvallend is de vitrine met de, meer dan verdiende, onderscheidingen die dit AH (francise) filiaal mocht ontvangen. 

Egstraat 30
3319 LA  Dordrecht
Nederland

Copyright © 2021 Boer & Van Wijk. All rights reserved.  www.boerenvanwijk.nl